Ta hand om dig själv!

Ibland räcker varken tid eller pengar till för ett spabesök. Varför inte ha en mysig spadag hemma?  Med enkla, billiga knep och några goda vänner kan en spadag hemma bli minst lika skön som vilket lyxspa som helst!

Peeling
En effektiv kroppspeeling behöver inte vara dyr. Faktum är att det nästan inte behöver kosta något alls! Kika i skafferiet och hämta:1 dl olivolja0,5 dl strösocker1 msk grädde/mjölkBlanda i en kopp och massera på kroppen i duschen. Sockret skrubbar bort döda hudceller och olivoljan återfuktar huden ordentligt.




Ansiktsmask
 Den klassiska hemmamasken för mindre porer är att du blandar lika delar honung, äggvita och citron som du applicerar på huden och låter stelna. En djuprengörande mask får du genom att blanda lika delar avokado, vetekli och flingsalt - det här är mer som en peelingmask.


 


Fixa dina naglar.
Är oxå vädligt av kopplande och ganska roligt också för den delen!  Fila ner dom i längden du vill ha dom , och fila bort flisor och liknande. Sedan måla med önskad färg, själv tycker jag det är sjukt snyggt med manikyr! Så på med manikyr mallen och måla först med det vita lacket, sen när det torkat målar du över med  det ( ljusrosa) lacket. Slutligen brukar jag måla över med ett stärkande lack som håller kvar färgen och gör att den håller sig längre!

I kväll  är det detta som gäller.
*Ta ett varmt bad,raka bena! På med ansiktsmasken! Inpackning!
*Myskläder på, fixa naglarna!
*Dricka en kopp te och kanske uppdatera blogg.
*Bli frisk!

*Efter ett varmt bad & rakande, så är det skönt och smörja in sig med en väldoftande lotion!
Hoppas ni kommer ha användning av det här,  bye /J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0