Tips till dig

Ögon

Det finns många olika konsistenser på ögonskuggor. Puder, creme, pulver, pennor, skimmer adaptors och kulor. Puderskuggor är vanligast och vissa av dem går också att användas med vatten. Med hjälp av vatten blir ögonskugga mer intensiv och sitter bättre. Använd exempelvis en våt Eyeshadow Brush för en mer precis applicering. De så kallade Shimmer Adaptors går att använda över en redan befintlig ögonskugga för att få en skimrande effekt. Detsamma gäller att de går att använda tillsammans med vatten för ytterligare intensitet av färgen.

Du bör minst ha två ögonskuggor hemma för att få en fin ögonmakeup. En ljus som highlighter och en mörkare ton som ger djupet i ögat.

Tips: Vill du framhäva din ögonfärg ska du använda kontrastfärg, det vill säga har du blå ögon bör du ha ögonskuggor som går i aprikos, terrakotta och brunt och har du bruna ögon bör du använda ögonskuggor som går i blått, violett och rosa.

Tips: Om kajalpennan lätt går sönder när den vässas så kan du lägga den i kylskåpet en stund. Då stelnar de oljor som finns i pennan och det går mycket lättare att få en välvässad udd.

Tips: Välformade ögonbryn ger ansiktet balans och uttryck. För att bestämma den rätta längden på ögonbrynen använd helt enkelt ett penselskaft. Placera skaftet från ögats inre vrå till sidan av näsan. Detta är där ögonbrynet bör börja. Placera sedan borsten vid sidan av näsan och mot ögats yttre vrå. Detta är där ögonbrynet bör sluta. Om inte ögonbrynet slutar där, fyll i med Brow Definer som finns i tre nyanser. Vid pupillens mitt bör bågen ha sin högsta topp när du tittar rakt fram.



Kiss me baby one more time


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0