~Smink tips~

Tjennahallå! 
Nu ni tjejer har jag läst runt på ett antal sidor om sminktips, för jag är mycket medveten om flickor gillar smink!
Varsigod! (:

Ögon

För att få dina ögon att stråla, använd kontraster!

Blå ögon framhävs ex med aprikosfärgade och bruna ögonskuggor, medans bruna absolut kan använda ögonskuggor som går i blått, lila och rosa.


Små ögon kan du använda ögonskugga över globlinjen och sudda ut den mot ögonbrynen för att få ögonen att se större ut.

Runda/stora ögon använd ögonskugga ytterst på ögonlocken och sudda den upp mot ögonbrynen för att få en avsmalnande effekt. Kajal vid den undre fransraden fungerar för att göra ögonen mindre...


Tänk på att,

Ljusa färger förstorar och mörka förminskar...

En torr applikator till ögonskuggan ger den en mer skir effekt.

En fuktad applikator förstärker ögonskuggans färg.







Sotade sexiga ögon!

Den sotade effekten skapar man med mörkbruna eller gråsvarta skuggor i olika nyanser, eyeliner, highlighter och mascara.

1. Börja med att borsta över ögonlocket med ett transperent puder eller en ljusare ögonskugga. På så sätt kommer de mörkare skuggorna att lägga sig bättre och jämnare.


2. Applicera eyelinern längs fransraden både uppe och nere för att rama in ögat. Kajalpenna kan också läggas innanför fransraden om du vill få riktigt svarta ögon, men tänk på att det ger en illusion av att ögat är mindre.


3. Applicera den ljusare skuggan från fransraden och uppåt över hela ögonlocket med hjälp av en ögonskuggsborste (skumgummiapplikatorer ger ofta ett för skarpt och ojämnt resultat). Sluta precis ovanför globlinjen.


4. Applicera därefter försiktigt den mörka skuggan längs den övre fransraden i en lite tjockare linje. Låt gärna linjen breddas lite ut mot den yttre ögonvrån. Lägg sedan skuggan längs med globlinjen. Sudda sedan försiktigt med fingrar eller tops så att det inte finns några synliga kanter eller linjer.


5. Lägg en highlighter längs ögonbrynsbenet och i den inre ögonvrån för att öppna upp ögat och ge det ett större och klarare intryck.


6. Avsluta med massor av mascara





 /J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0